uk en-us pl be tr cs de af sq

.


kategori HOME  

Gardening Flowers familje Boraginaceae


2017-12-27 00:00:00

Family Boraginaceae

përhapur nga farat që janë mbjellë në fund të majit-fillim të qershor në shtretër terren të hapur, varrosur torfokroshkoy tyre. Shoots shfaqen pas 2 javësh. Një muaj më vonë, kalojnë hedh lëng e parë, duke lënë fidane në një distancë prej 10 cm nga njëri-tjetri, e dyta-në një distancë prej 30 cm lulëzon në vitin e dytë nga qershori deri në gusht.. Pas gjeth lulëzuar janë të prerë dhe ri-formuar shigjeta lule. Përdoret për mbjelljen përgjatë alleys, trotuare, në ndërtesa, grupet në zonat shkëmbore. Forget-me-Myosotis L .. familja borage Boraginaceae Juss .. gjini përmban rreth 50 lloje. Homeland-. Evropa, Azia, Amerika

Në rritje e luleve rritur vijim:
n. Alpine M. alpestris TIV. Schmidt është e karakterizuar nga të ulët, deri në 10 cm, kompakt, shkurre branched dendur dhe blooms të bollshme nga maji në qershor, një qielli-blu ngjyra;
dhe. Forest M. sylvatica Hoffm. -gusto degëzuar shkurre të dendura me lule blu që çel me tepri dhe vazhdimisht më pak se n. Alpine;
k. . kënetë M. palustris Lam -. shkurre deri në 30 cm, lule blu, të mëdha, një curls blu të errët dhe të gjerë, lulëzimi i bollshëm nga maji deri në vjeshtë

Gjethet janë vezake, pubescent. Lulet janë 7-10 mm në diametër, janë mbledhur në tufë lulesh-curl. Fruta-arrë. Përhapur nga fara dhe vegetatively. Farërat janë mbjellë maj-qershor në shtretër jashtë. Farë thinned jashtë, duke i lënë ata në një distancë prej 20x20 cm kërcell vegjetativ varieteteve futem veçanërisht të vlefshme, ndërsa në maj-.. Qershor merr shoots apikal 4-5 cm të gjata dhe të mbjellë në shtretër shaded

Artikuj që kanë lidhje

 Gardening Lule Dëmtuesve dhe kontrollin e tyre
 Tokës për trangujve nevojë pleh
 Lobelia var-Downing-lulëzuar topin për cirk dembel
 Raspberry Penguin-klasa e shijshme remontan
 


Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i takojnë mbajtësit të tyre përkatëse