uk en-us pl be tr cs de af sq

.


kategori HOME  

Gardening Flowers familje Convolvulaceae


2017-12-05 00:00:00

Family Convolvulaceae

Ipomoea, bindweed Ipomea D .. familje Convolvulaceae Convolvalaceae Juss .. gjini përmban rreth 150 lloje. Atdheu-Amerika e Jugut. Bimëve vjetore dhe shumëvjeçare barishtore me ngjitje ose vertikal rrjedh, rrallë shkurre dhe shkurre. Në një kulturë në vendin tonë dhe është përdorur gjerësisht. kuqe dhe blu, të purpurt ose bindweed zakonshëm.

Dhe. blu kuqe dhe ka një rrjedhin fuqishëm kaçurrel arrin deri në 7 m në gjatësi. Gjethet janë të mëdha, zemra-formë, e gjelbër dritë. Lulet janë gyp-formë, të mëdha, me diametër 10 cm, qielli-blu, vjollcë-lulëzuar Me trëndafili. Ata u hap në mbrëmje para perëndimit të diellit dhe të qëndrojnë hapur deri më 12 orë në ditë tjetër, nëse koha është me diell, mot me re nuk është mbyllur. Fruta-një kuti zgjatur trekëndësh. Fara janë të zeza, trekëndësh. Përhapur nga fara, mbjellë në dekadën e dytë të muajit prill në tenxhere për 1-3 kokrra ose në maj në terren të hapur pas acar. Bloom në 80-85 ditë pas mbjelljes dhe lulëzim deri në acar. Farërat janë të lidhur në shtator. Në një bimë e harlisur në terren të hapur nga fara, fara nuk kanë kohë të bëhem.

Ajo rritet edhe më të lirshme, tokën me lagështi lëndë ushqyese. Përdoret për arbors pajisje, harqe, garlands, piramida, dekoruar ballkone. Purple ose bindweed zakonshëm, krahasuar me lavdi mëngjes blu është alpinist më popullor dhe i thjeshtë. Shoots deri në 3 m. Gjethet janë zemra-formë, jeshile të errët, lule janë gyp-formë, 5-7 cm në diametër. Ngjyra e lule rozë, të kuqe, të purpurt dhe vjollcë. Fruta-një kuti me katër kokrra. Farërat bëhem mirë dhe në sasi të mëdha. Përhapur nga fara, ata janë mbjellë në terren të hapur në fillim të majit. Lulëzim dorëlëshuar nga korrik deri në acar. Përdoret për pavijone, ballkone peizazhit, gardhe, mure të dekoruar.

Kvamoklit, minave Quamaclit L .. familje Convolvulaceae Convolvulaceae Juss .. Homeland-Afrika dhe Amerika Qendrore. Curly vetme ose bimë shumëvjeçare. Interesi më i madh në rritje e luleve është për të. Pupla Q. pennata Bojer.

Artikuj që kanë lidhje

 Chaenomeles Japanese-Si të rritet dhe të kujdesen për bimët
 Jackdaws ngrënë misër
 Highlander-një fabrikë për në shtëpi, kopsht dhe Shëndetësisë
 Si për të mbjellë lulelakër?
 


Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i takojnë mbajtësit të tyre përkatëse