uk en-us pl be tr cs de af sq

.


kategori HOME  

Plaktikodon macranthon-dekoratë shumë elegant për kopshtin tuaj


2017-12-25 00:00:00

Plaktikodon macranthon-dekoratë shumë elegant për kopshtin tuaj

Shumë e bukur dhe e pazakontë macranthon platikodon bimë takon familjes Campanulaceae, një tjetër emër për uzinën-Wallenberg. Kjo gjini përfshin vetëm një lloj të bimëve, është e zakonshme në Lindjen e Largët dhe Siberi Lindore, Koreja, Kina e Veriut dhe Japonia.

Duket platikodon macranthon shumë tërheqëse dhe dekorative. Bimë është një bimë shumëvjeçare, lartësia e trungun e vet arrin dy këmbë, nganjëherë më shumë, lulet janë të mëdha, ngjyrë blu, janë mbledhur në një tufë lulesh racemose. Ato duken gjethet magjepsëse elegant, dhe shumë të bukura dhe madje edhe lule buds. Lule në korrik-gusht.

Në uzinën e egër zgjedh një livadhet e thatë, vend shkëmbor. Për datë shfaqet në shumë forma kopsht platikodona grandiflora, duke përfshirë bimët xhuxh mund të gjenden, si bimët kanë gjysmë të dyfishtë dhe të dyfishtë lule, ngjyrat platikodona gjithashtu të bëhen më të pasur-ka bimë me blu dhe blu, të bardhë, trëndafili lule
.
Mënyra më e mirë e mbarështimit platikodona-fara. Bimë është shumë e ndjeshme për cilësinë e tokës dhe me mirënjohje të përgjigjet për fekondim. Bell është mbjellë më i mirë në tokë të drenazhuar, zonat e hapura në diell. Por bimore mund të tolerojë dhe gjysmëhije. Centrali nuk ka si moçalishte. Lëviz Dimërore në fushë të hapur dhe .
Për të zgjasë periudhën e lulëzuar është e nevojshme për të hequr sistematikisht lule që kanë venitur tashmë. Farërat mund të mblidhen në shtator, shumica e tyre të plotë dhe të japin shoots shkëlqyera miqësore. Bimore është thatësira-rezistente, por në mënyrë që të rritet bimore luksoze më e mirë për të ofruar atij lotim të moderuar.
Platikodon macranthon rritur si një kulture në vitin 1872.Artikuj që kanë lidhje

 Rudbeckia foto tërheq shumë cirk
 Pronat e dobishme e chard
 Gardening Mbjellja Lule asters
 Dhe te k alter te k alter
 


Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i takojnë mbajtësit të tyre përkatëse