uk en-us pl be tr cs de af sq

.


kategori HOME  

Pse domate filiz purple


2017-12-05 00:00:00

Pse domate filiz purple
Domate, ata-domate, gjatë dhe në mënyrë të vendosur e mori vendin e tyre në dietën tonë. Kjo është e lidhur jo vetëm me cilësi të shkëlqyera, por edhe me dobi të lartë. Në fund të fundit, domate të përmbajë një numër të elementeve të rëndësishme dhe vitamina.
Përveç kësaj, ata janë të mira për të ngrënë, nëse jeta erdhi band stresues: domate të përmbajë tyramine, i kthyer në serotonin, duke marrë në trupin tonë. Kjo është arsyeja pse kur ne llak domate, ne kemi përmirësuar humor.
Bazuar në sa më sipër, kjo është dëshira e kuptueshme që të rritet Këto perime veten, për të garantuar një produkt ekologjikisht miqësore.
Pse domate filiz purple
Nuk ka dyshim, fidane domate mund të blihen nga shitësit. Por ka një rrezik që ju nuk do të shesë atë lloj që ju do të donte për të marrë. Dhe është e mundur që ju do të shesë mostra të dobëta apo sëmura. Prandaj, është fidanë optimale rritur vetë.
Përmbajtja:
 • Hapat kryesore të fidanëve marrjen
 • Sëmundjet domate fidane
 • Nëse domate filiz purple

Pse domate filiz purple

Hapat themelore të marrjes fidane

 • Përgatitja fara domate
do të në mënyrë efektive nëse fara domate mbin në 2-3 ditë. Për ta bërë këtë, ata janë të vendosur në një leckë të lagur dhe të vënë në një vend të ngrohtë. Lagështia duhet të ruhet nga spërkatje periodike para sprouting.
 • fara Mbjellja e çelur
Gati për mbjelljen e farës janë të vendosur në gota, enë mbi një shtresë e tokës mund të blihen të gatshme në dyqan dhe do të spërkasë një shtresë prej rreth rreth 1 centimetër. E mirë për këto qëllime torfe pots. Avantazhi i tyre-aftësia për të tretem në tokë. Fara pastaj të gjithë kontejnerët mbjellë përsëri të vënë në një vend të ngrohtë.
 • A marr fidane
Farë shpesh shfaqen në ditën e pestë të shtatën. Ju lutemi të respektojnë regjimin e temperaturës: në pasdite 10-15 gradë, dhe natën ju duhet të reduktojë në 8
.
picking kryhet kur para dy gjethe të vërteta. Para procedurës, prodhojnë lotim të bollshme që do të ulur në më pak rrezik të dëmtimit të rrënjëve. Pas picking tokën rreth rrjedhin duhet të tamped poshtë.
 • Kujdesi i fidanëve pas picking
kujdes themelor për bimët shpim është lotim të rregullt, temperatura aderimin dhe mbajtjen e një të ushqyerit në kohë rreth 1 çdo 15 ditë. E rëndësishme: temperaturat gjatë ditës mund të arrijnë 20 gradë, por natën ajo duhet të reduktohet në 10 gradë
.
Fekondoj infuzion të dobishme të plehut organik të pulës. Edhe pse ju mund të përdorni dhe zgjidhje nitrophosphate.
Ju lutemi vini re:. Para transplantimit fidane në tokë duhet të kalit
Pse domate filiz purple

Sëmundjet domate fidane

Këtu janë sëmundjet kryesore të fidanëve të domates:
 1. plagë Late. Për të parandaluar është e nevojshme të alternative fidanëve normale të ushqyerit me salcë përmban elementet gjurmë kalium, jod, etj ..
 2. hileqar. Duhet të monitorohet nga afër për kontrollin e temperaturës dhe lagështisë, shpesh të inspektojë të bimëve të mbjella në tokë.
 3. Mozaiku. Nëse shenjat e sëmundjes duhet të trajtohet me një zgjidhje të bimëve ure.
 4. Diktim ngjyrë kafe, të bardhë, e zezë. Ndihmë spërkatje mjete të posaçme dhe trajtimin e tokës:. Llak me Permanganat kalium dhe hirit pluhur

Nëse domate filiz purple

Stem domate vijnë në hije të ndryshme. Konsideroni rastin ku një vjollcë domate filiz.
ngjyra e tranzicionit nga trungu dhe underside e lë nga e gjelbër për vjollcë mund të jetë në dy raste:
 1. Mënyra Jo vërejtur temperatura për bimët e rinj është shumë i ulët.
 2. Domate i mungon një element të tillë në dietë si fosfor.

Pse domate filiz purple

Por nuk nxitojnë për të bërë pleh, e cila mund të jetë i tepërt.

Për këto dy arsye, këto ndryshime ngjyrë janë të lidhura shumë ngushtë. Rrjedh janë vjollcë, pasi në temperatura nën 14 gradë rrënjët nuk e asimiluar fosfor përmbajtura në tokë. Për këtë arsye, ndoshta, është uria. Por në qoftë se temperatura është normale, dhe rrjedh ketë ngjyrën e ndryshuar, ju mund të provoni spërkatje. Bëni një zgjidhje 0,5% të plehrave fosfat dhe t`i zbatojnë në spërkatës mbi gjethet e fidanëve.

Megjithatë, pak uria fosfor në lidhje me fidanëve në këtë fazë nuk ka dëm.
Dhe me reduktimin e regjimit përkatës termik të fidanëve të mbjella ju do të rimarrë një pamje të shëndetshme.
Video "Si të rritet fidane domate"
Artikuj që kanë lidhje

 Mbjellja luleshtrydhe në film
 Gardening Lule ngjyra të maturimit
 Brovalliya: përmban kultivimin shtëpi dhe edukate
 Pse anemones mbjelljen dhe kujdesin për interesante
 


Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i takojnë mbajtësit të tyre përkatëse