uk en-us pl be tr cs de af sq

.


kategori HOME  

Gardening Flowers Rritja e përmbajtjes bakrit në tokë


2017-12-06 00:00:00

përmbajtja Rritja e bakrit në tokë

aplikimi i rregullt i standardeve të larta të plehrave fosfat çon në zafosfachivaniyu tokës që ndikon negativisht në disponueshmërinë e micronutrients të bimëve, kontribuon në plakjen e parakohshme të bimëve të infektuara me chlorosis fletë.

Rritja e përmbajtjes së bakrit në tokë është vërejtur me aplikimin e shpeshtë të plehrave që përmbajnë bakër. Kur përdoret si potasë potasë në tokë krijon një tepricë e klorit që prish rrjedhën e ujit në bimë dhe pengon zhvillimin e sistemit rrënjë.

Shumica e bimëve lulëzuar e zhvilluar më mirë në pH e tokës pak acid apo neutrale 5,9-7,0. Në tokat acid ose pak acid bëjë 200-400 g/m2 e gëlqeres. Ajo jo vetëm që neutralizon aciditetin, por edhe shndërrohet në komponime të tretshme trudtsorastvorimye njëkohësisht krijon kushte jo të favorshme për zhvillimin e patogjeneve të caktuara dhe dëmtuesve.

Disa bimë lulëzuar, të tilla si gladiolë, në rritjen e hershme dhe zhvillim rriten më mirë me zgjidhje më shumë alkaline tokës, dhe zhvillimi intensiv i xhiruar gjenerues-në neutral ose pak acid. Irises, në të kundërtën, në reagim neutrale ose pak alkaline të tokës.

acidifikimin e dobët ose alkalinization e zgjidhjes së tokës gjatë bimët në rritje sezonit janë duke e bërë tokën alkalizon ose acidifikues plehrave.

bimët Lule janë përhapur nga fara dhe vegetatively, duke ndarë atë nga pjesët e bimëve nënë-gjethe, sythe, lakër, twigs, rrënjët, zhardhokët, etj

Përhapja me farë-kryesor mënyrën e shumimit të bimëve vjetore lulëzuar. Kur edukate perennials në këtë mënyrë shpesh nuk janë të lidh, që nga fara e shumë prej tyre janë të dobët mbin dhe zhvillim pasardhës jo gjithmonë të ruajë karakteristikat e bimës mëmë për shembull, peonies, irises, Phlox, delphiniums, lule vonë-. Pas pesë apo gjashtë vjet

Artikuj që kanë lidhje

 Mirë të dihet përshkrimin e Rosehip
 Ujitjes pikoj i patate dhe avantazhet e tij
 Kujdesi tsiperus
 Si të rritet lulelakër
 


Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i takojnë mbajtësit të tyre përkatëse